Amiért én online építem az üzletemet és talán Neked is kellene

A napokban egyre több ember kérdezte meg tőlem, miért online építem a hálózatomat? Ha röviden szeretnék rá válaszolni, akkor azért, mert így hatékonyabb! Gondolhatod, hogy nem egy húsz másodperces videót szerettem volna készíteni, hanem kicsit bővebben meg szeretném mutatni Neked, a saját példámon keresztül, hogy nekem mi a különbség a klasszikus, amit mi offline-nak hívunk és az online üzletépítés között?

 

Amikor húsz évvel ezelőtt megcsapott az MLM szele és el kezdtem építeni az első hálózatomat én is a klasszikus módon kezdtem el csinálni. Névlistára felírtam a barátaimat és ismerőseimet, akiknek tudtam a telefonszámát azokat telefonon megkerestem és vagy egy személyes megbeszélésre vagy egy üzleti előadásra hívtam el őket. Csináltam, csináltam, de valahogy nem jöttek az eredmények. Valahol homokszem került a gépezetbe. Miért nem érem el a céljaimat? Azt tudom, hogy az MLM az egyetlen lehetőség az átlagembernek, hogy elérje céljait és vágyait.

 

Az MLM mellett sok előadásra és képzésre jártam és ott egyre több olyan emberrel ismerkedtem meg, akik más-más üzletben gyémánt vezetők, azaz nagyon eredményesek, nagyon sikeresek. Beszélgetéseink során mindig próbáltam arra terelni a szót, hogy árulják már el, hogy mi a titok? Mitől vagy Te gyémánt vezető én pedig még nem? Ahogy beszélgettünk mindig elmondták a tuti választ, nincs titok. Teljesítményt kell csinálni, sok embert kell megkeresni és eljuttatni hozzájuk az információt! Páran elárulták az eddigi statisztikájukat. Egyiküktől egy igazi MLM receptet is kaptam! Ha klasszikus módon építesz üzletet, akkor személyesen meg kell keresned ötszáz embert, ebből ötvenen regisztrálnak és ebből lesz tíz vezetőd. Egy másik gyémánt is megerősítette ezeket a számokat. Ő több, mint hatszáz emberrel beszélgetett mire gyémánt lett.

 

Hogyan működött a recept az én esetemben, amikor klasszikus módon, offline építettem az üzletemet? A cél ötszáz embernek kell megmutatni az üzleti lehetőséget. Ahhoz, hogy ötszáz emberhez eljussak legalább ezer fős névlistára van szükségem. Nekem nem volt ekkora névlistám. A leghosszabb százötven nevet tartalmazott, ezer fős egyáltalán nem volt. Így már csökkent az esélyem, hogy elérjem a gyémánt szintet. Következő lépés a telefonálás. Ha van ezer fős névlistám, el kell kezdeni telefonálni. Ha hatékony akarok lenni naponta legalább tíz-húsz főt kell felhívni. Általában tíz emberrel beszéltem naponta telefonon. Ha tíz emberből öt igent mond, akkor a heti ötven meghívásból huszonöt megbeszélés lesz. Ez átlagban napi öt. Nálam itt volt a következő akadály. Nincs annyi szabadidőm, hogy naponta öt emberrel leüljek beszélgetni hétköznaponként. Én hetente nyolc-tíz emberrel tudtam beszélni. Nem nagy szám, lassan lehet vele haladni. Van-e még valami probléma a személyes beszélgetéssel, üzleti bemutatóval? Van. Mind a kettő csak egyszer történik meg. Ahhoz, hogy valaki döntést hozzon, hét érintés kell. Egy beszélgetés egy érintés. Hogyan lesz meg a többi?

 

Hogyan működik ez az online hálózatépítés során? Mi volt az első problémám az offline munka során? A névlista. Nem volt ezer fős névlistám. Most van. Nem ezer fős, hanem több milliós névlistám van. Most nézel nagy szemekkel, hogy Ő most kamuzik! Nem kamu!  Aki fent van a Facebookon, az interneten és magyarul beszél, az rajta van a névlistámon, mert el tudom juttatni hozzá az üzenetemet. Offline ezt nem tudod megoldani. Nekem az online üzletépítéssel végtelen hosszú a névlistám. A második általános hiba, hogy az ismerőseinket meg kell keresni telefonon! Miért nem merjük őket felhívni? Félünk, hogy nemet mond. A legtöbb hálózatépítő itt bukik el, mert nem mer telefonálni. Az online munka során az érdeklődők keresnek meg engem. Birtokol már nagyon sok információt, tetszik neki a lehetőség és élni szeretne vel, ezért felhív vagy üzenetet küld.

 

Szeretnél mától birtokolni egy ügyfélgenerátort, ami folyamatosan küldi hozzád az elszánt, üzleted iránt érdeklődőket, akiknek nincsenek kifogásaik?
Ha igen, nézd meg a videót a részletekért!

Ha eldöntötted, hogy változtatsz az életeden és ingyen regisztrálsz, akkor kattints ide!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed!

Ha bármi kérdésed van, keress az alábbi elérhetőségeken!
Szép napot!

Sövegjártó Zoltán
Tel.:+36 70 434 8180
Email: hello@sovegjartozoltan.com
WEB: www.sovegjartozoltan.com

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük