Hogyan legyen fizetésemelésed holnaptól?

Az utóbbi idő népszerű közéleti témája, hogy ajelenlegi munkaerőhiányt fizetésemeléssel tudják megoldani a munkáltatók. Erre nem tudommennyire vevők a munkáltatók? Én most a másik oldalt, a munkavállalók szempontjából nézném meg a dolgot. 

A Te szemszögedből hogyan is néz ki a béremelés? Te nagyon szeretnéd, ha minden évben szép összegekkel emelkedne a béred. Miért szeretnéd ezt? Vannak céljaid vágyaid, szeretnél jobban élni, szeretnél többet utazni, leszeretnéd cserélni az autódat, szeretnéd felújítani a lakásod vagy egy újabba költözni. Hosszú, hosszú bakancslistával rendelkeznek az emberek.

Mi kell ezekhez a dolgokhoz? Több pénz. Mi az egyik megoldás? Béremelést kapsz és a plusz pénnzel szép lassan meg tudod valósítani a céljaidat és a vágyaidat. Kin múlik a béremelés? Egy kollektív béremelés a cég menedzsmentjén múlik. Ők döntik el, hogy belefér a fizetésemelés a cég üzletpolitikájába, gazdasági helyzetébe vagy nem. Ha belefér, az emelés mértéke is az ő döntésük eredménye. Nem tőled fogják megkérdezni, mekkora fizetésemeléssel lennél elégedett?

Dönthetnek úgy is a cég vezetői, hogy nem a teljes kollektívának emelik a fizetését, hanem kiválasztják a jó szakembereket és nekik rendezik a bérét. Kik választják ki a szerencséseket? A közvetlen főnökeid. Ebben az esetben sem te döntesz.

Mit tegyek? A béremelés nem rajtam múlik. Akkor mi a megoldás? Lehet az a megoldás, hogy elfogadod és azt mondod, neked nagyon jó ez a helyzet.

Én olyan embereket keresek, akik saját kezükbe veszik az irányítást. Én is ezt tettem, ezért akarok olyan emberekkel együtt müködni, akik hasonlóan gondolkodnak. Nekem is szép hosszú a bakancslistám. Szeretnék több pénzt, szeretek utazni, szeretnék évente minél több helyre utazni. Meg akarok tanulni búvárkodni, ez megint utazással jár és nem a legolcsóbb hobbik egyike. Szeretnék egy új autót, olyat aminek nem társtulajdonosa egy bank. Jó lenne egy újabb, teljesen saját tulajdonú lakás is.

A céljaim eléréséhez két választási lehetőségem volt, két utat tudtam volna bejárni. Az egyik, hogy várom a béremelést, félreteszek pénzt a jövedelmemből így valamikor elérem a céljaimat. Ebben az esetben prioritásokat kell kitűznöm, melyiket akarom megvalósítani hamarabb, sok lemondással jár a takarékoskodás és nem minden célomat tudnám elérni.

A másik választási lehetőség, hogy keresek egy olyan lehetőséget, amivel plusz pénzt tudok vinni a családi kasszába. Én ezt választottam. Egy tevékenység, amit a munkám mellett tudok végezni és plusz pénzt keresek vele. Ez a plusz pénz elegendő lesz arra, hogy utazgassak, hogy új autót vegyek, hogy új lakást vegyek. Megoldás a céljaim elérésére.

Én ilyen gondolkodású embereket keresek.
1. Legyenek céljaik és vágyaik
2. Legyen ideje és energiája, hogy ezeket a vágyakat megvalósítsa.
3. Tegye meg!

Ha mind a háromra igen a válaszod, akkor dolgozunk együtt!

Ha eldöntötted, hogy változtatsz az életeden és ingyen regisztrálsz, akkor kattints ide!

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed!

 

Ha bármi kérdésed van, keress az alábbi elérhetőségeken!
Szép napot!

Sövegjártó Zoltán
Tel.:+36 70 434 8180
Email: hello@sovegjartozoltan.com
WEB: www.sovegjartozoltan.com

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük